Docenten

Denise Knol- Bergen Henegouwen

Ik ben Denise Knol, moeder van drie kinderen. Naast het geven van yogalessen ben ik werkzaam op de Montessorischool in Maassluis. Na mijn eerste yogales wist ik al dat ik ooit zelf yogales wilde gaan geven. Na jaren lang verschillende soorten yoga te hebben beoefend, heb ik in 2017 de knoop doorgehakt en ben ik begonnen met een yogaopleiding. Ik heb de Ashtanga yoga opleiding gevolgd en met succes afgrond. De ademhaling, de herhaling van de asana’s en de meditatie komen allemaal bijeen in deze uitdagende vorm van yoga.

Het bewust bewegen van je lichaam met aandacht en liefde, is waar ik mijn rust en meditatie in vind. Het geven van yogalessen geeft me de kans om de mensen mee te nemen in deze yoga ervaring. Ik geef Vinyasa zacht en actief. In al mijn lessen is de flow, de vinyasa, heel belangrijk, de ademhaling verbinden met de beweging. Als je rust kunt vinden in je ademhaling kun je krachtig en sterk in de houdingen staan en dat kun je meenemen in het dagelijks leven.

In 2019 heb ik de Yin yoga opleiding afgerond en geef ik yin yoga lessen. Yin yoga is een mooie tegenhanger voor de Ashtanga en Vinyasa yoga. Het is juist niet werken met je spieren, maar veel loslaten, zodat je het bindweefsel in je lichaam stimuleert. Het is een prachtige vorm van yoga om los te laten en op een subtiele manier je dat te geven wat goed voor het lichaam en je geest is.

Omdat het werken met kinderen mij altijd heeft getrokken was de keuze voor een opleiding tot kindyoga docent niet zo gek. Ik heb de opleiding bij Kidding around yoga gedaan. Deze bieden een volledig concept van yoga voor kinderen aan, waarin de asana’s, ademhalingsoefeningen, ontspanning en meditatie allemaal aan bod komen in een speels, vrolijker manier. Elke maand geef ik een ouder- en kind yogales. 

Sinds 2020 ben ik begonnen met de NLP opleidingen. Ik heb er nu 2 afgerond en ben bezig met de derde. De kennis die ik daarop doe pas ik toe in mijn yogalessen en natuurlijk ook in mijn dagelijks leven. NLP is echt een verrijkking van mijn leven. 

Ik kijk er naar uit om je een keer mee te nemen in de flow en je te laten ervaren hoe fijn yoga kan zijn voor je.

– Ashtanga yoga 200 hrs opleiding
– Zwangerschapsyoga 50 hrs opleiding
– Yin yoga 50 hrs opleiding
– Kidding around yoga 23 hrs opleiding
– NLP Practitioner en Master

Carolien Labee

Het moment dat de spanning letterlijk van mijn schouders afgleed kan ik mij nog goed herinneren. Spanning in mijn schouders/nek die ik al die jaren had opgebouwd waar ik niet bewust van was. Tot op een dinsdag avond, na een yogales tijdens mijn yogadocenten opleiding, de spanning er niet meer was. Wat een verschil! Ik voelde de spanning van mijn schouders afglijden, er ontstond ruimte. Ik merkte pas hoeveel spanning ik al die tijd had vastgehouden, toen het er niet meer was. Ik werd me weer bewust van wat ik voelde in mijn eigen lichaam. 

Dit was nog maar het begin van wat het beoefenen & integreren van yoga in mijn dagelijks leven voor mij heeft betekend. 

Door een blessure kwam ik in aanraking met Hatha Yoga. Na het volgen van een reeks lessen was het zaadje gepland en al vrij snel schreef ik mij in voor een 2-jarige opleiding tot Sivananda Yoga docente bij Yoga Vidya in Rotterdam. Ik wilde graag meer te weten komen over de yogatraditie en de yogafilosofie, zoals de yogageschriften en de verschillende yogapaden. De yogadocenten opleiding was inspirerend! Er viel zoveel op zijn plek en vele veranderingen volgde: bewuster leven, het integreren van de yogafilosofie en beoefening in mijn dagelijks leven, het aanpassen van mijn voeding, het opzeggen van mijn baan in de financiële dienstverlening, het zelf verzorgen van yogalessen en uiteindelijk het oprichten van Passion For Yoga januari 2015. 

Nu 4 jaar later, inmiddels getrouwd met Danny (ook in opleiding tot Sivananda Yoga docent) moeder geworden van Vince, geef ik de lessen niet meer alleen maar samen met Denise & Renate op een prachtige nieuwe locatie. Ik ben dankbaar! 

Yoga is een levenswijze geworden, waarin alles samenkomt. Naast de yogahoudingen (asana’s) zijn ademhalingsoefeningen (pranayama), meditatie, mindfulness, karma yoga en het lezen van spirituele boeken een vast onderdeel van mijn beoefening. 

Yoga geeft mij inzicht, vertrouwen, liefde, creativiteit, een tevreden & helder gevoel.

Vanuit mijn passie voor yoga hoop ik je te mogen inspireren!

Tot op de yoga mat! 

– De tweejarige opleiding tot Yoga Docent (Yoga Alliance 500 uur) 
– Meditatietradities (6 daagse bijscholing) 2017
– Yin yoga 50 hrs opleiding 2019

Als yogadocent ben ik aangesloten bij Vereniging Yogadocenten Nederland. 

Djodie Oosterhuis

Mijn ‘yogareis’ begon in 2014, toen ik als studente heel onwetend in een burn-out terecht kwam. Ik kreeg last van duizelingen, hartkloppingen, angstaanvallen en raakte depressief door het gebrek aan energie. Nog nooit had ik yoga gedaan, maar een stemmetje vertelde mij dat dit was wat ik nodig had. Die eerste les veranderde mijn leven. Ik zat na afloop huilend in de auto – mijn hoofd was even stil.. Nu voelde ik pas wat ik al die tijd gemist had. Wat een openbaring! Sindsdien is yoga (en ook meditatie) een belangrijk deel van mijn leven geworden.

In eerste instantie begon ik met 1x in de week een les. Al gauw bouwde ik een eigen thuis practice op, volgde ik de 2-jarige Sivananda Yoga Docenten Opleiding bij Yoga Vidya in Rotterdam, volgde ik talloze workshops en cursussen van mooie, inspirerende yogi’s en swami’s en ben ik onlangs gestart met de opleiding Yogatherapie bij Stichting Raja Yoga in Nieuwengein. Mijn innerlijke reis leerde mij o.a. dat ik hoogsensitief ben en dat dit mijn kracht is, hoe ik mijn grenzen kan bewaken, hoe ik met simpele trucjes mijn gedachten en stress los kan laten en.. dat ik er mag zijn. Yoga en meditatie bieden mij simpelweg die innerlijke rust die ik zo hard nodig heb.

In de afgelopen jaren heb ik ontzettend veel mensen ontmoet met vergelijkbare stress-gerelateerde klachten en voel ik heel sterk dat het delen van mijn verhaal, yoga en meditatie en die kleine trucjes voor het dagelijks leven is wat ik moet doen, mijn Dharma. Ik wil mensen helpen en ze laten weten dat ze niet alleen zijn. Dit maakt mijn lessen heel persoonlijk, mindful en met aandacht voor de mentale gezondheid.

De Hatha Mindful les is een les om uit je hoofd te komen, in je lijf en vervolgens de weg terug te vinden naar je hart. Dit is de driehoek waarmee ik werk. De focus ligt op ontspanning, loslaten en gronding. Wat je kunt verwachten: rustige en zachte asana’s om dichter bij jezelf aan te komen, pranayama (ademhalingsoefeningen) voor mentale rust en balans, concentratie oefeningen om helemaal in het hier & nu aan te komen, begeleide meditaties voor jouw eigen innerlijke reis en (door mij) zelf gezongen mantras. Of je nou diep in de put zit op het moment, een echte denker bent en even stilte verlangt of een stressvolle dag hebt gehad en graag wilt ontladen, deze les is voor jou.

Ik ben meer dan dankbaar dat ik mag doen wat ik doe. Wees welkom, jezelf en geliefd.

Om shanti,

Djodie

Janine Brassé

Mijn ‘naam is Janine Brassé. Ik ben 31 jaar en werk als zelfstandig psycholoog/coach en yogadocent. Ooit was het mijn passie, mijn droom om ballerina te worden. De mentaliteit van een danseres – zowel fysiek als mentaal altijd het uiterste van jezelf vergen – brak mij echter aan het begin van mijn carrière op. Een ‘klassiek geval van overtraining’, zo concludeerde de sportarts. Na een behoorlijke periode van herstel heb ik mijn werk, en uiteindelijke ook mijn studie, kunnen voortzetten. Ik ben destijds onder andere geïnspireerd geraakt door de Amerikaanse yogadocent Tara Stiles. Zij nodigt uit om vooral te kijken naar wat voor jou werkt. Geen dogma’s, geen voorschriften of regels en vooral niets forceren. Ik ben naar New York gegaan om bij haar zelf de opleiding te volgen. Dit heb ik inmiddels aangevuld met 100 uur Power/vinyasa yoga training en ik ben volop bezig met de volgende 100 uur in Yin yoga. 

Mijn lessen zijn ongedwongen. De houdingen zijn een middel, geen doel op zich. Het is leuk als je een ingewikkelde houding kan, maar het maakt ze geen beter mens. Ik vind het veel interessanter om mensen te leren luisteren naar (de subtiele signalen van) het lichaam. Daarvoor is het belangrijk om de aandacht naar binnen te leren richten. 

Janine

 

Femke Tommel

Mijn naam is Femke, ik ben 23 jaar en geef verschillende (yoga)lessen. Ik ben begonnen met het geven van Bodybalance en vanuit hier steeds meer les gaan geven. Uiteindelijk heb ik afgelopen zomer een vinyasa opleiding gedaan waarin ik me helemaal heb ondergedompeld in de wereld van yoga. Ik begin graag erg actief in mijn lessen om vervolgens de lessen ontspannen af te sluiten. Voor mij is deze yin-yang combi perfect omdat ik op deze manier de rust op het einde nog meer ga waarderen en voel dat ik steeds sterker wordt. Naast yogalessen geef ik ook les op een middelbare school! Ik werk op een topsport school waar ik leerlingen begeleid in de combinatie topsport en school, op deze school geef ik ook economie en bedrijfseconomie lessen. In mijn vrije tijd ga ik graag naar het strand en ik ben dan ook regelmatig op het water te vinden. Kitesurfen geeft mij het ultieme gevoel van vrijheid, even is dat het enige wat er is. Daarnaast hou ik ook erg van wandelen, ga ik graag op avontuur en is wintersport mijn favoriete vakantie. Ik hoop snel ook met jou kennis te maken en zie je graag in mijn les!

Henriette van de Wetering

Eind jaren 70 volgde ik mijn eerste yogalessen en merkte meteen dat yoga iets met mij deed en een magisch gevoel gaf dat ik toen niet thuis kon brengen. Sindsdien is yoga me blijven fascineren en werd later een deel van mijn leven. Door ons werk, van mijn man en ik, hebben wij met onze drie kinderen op veel verschillende plaatsen in de wereld gewoond en overal waar we woonden ben ik op zoek gegaan naar een yogaschool of een yogadocent. Uiteindelijk heb ik in 2011, na een verblijf van één maand in de Sivananda Ashram te Orleans, mijn eerste yogadocentendiploma (200 uur) behaald. Vanaf die tijd heb ik naast een kinder- en tieneryogaopleiding vooral bijscholingen gevolgd, gericht op mensen in de derde en vierde leeftijd. Als aanvulling hierop volgde ik een basisopleiding Yogatherapie bij Yoga Vidya te Rotterdam (200 uur) en een specialisatie Yoga4Parkinson met het doel mensen met bepaalde aandoeningen  nog beter te kunnen ondersteunen. Recentelijk heb ik de volledige yogadocentenopleiding (500 uur) in de traditie van Swami Sivananda afgerond bij Yoga Vidya te Rotterdam. Sinds 2012 geef ik les. In Marokko en Colombia heb ik Hathayoga aan huis gegeven. Ik gaf  Tieneryoga op de Internationale School van Rabat. Bij onze definitieve terugkomst in Nederland zijn wij neergestreken in Maassluis. Vanaf 2021 geef ik naast Hathayoga ook Stoelyoga aan ouderen met dementie in een zorginstelling. Wij zijn inmiddels de trotse grootouders van 4 kleinkinderen en met regelmaat vervullen wij met veel plezier onze taak als oppasopa en oma. Heel graag wil ik mijn eigen doelgroep “senioren” maar ook diegenen die jonger zijn de heilzame kracht van yoga laten ervaren.

Yoga werkt” verjongt, brengt balans in je leven, verhoogt de concentratie, brengt innerlijke rust, ontspant en vermindert stress, geeft meer energie, bevordert de bloedsomloop, versoepelt en versterkt de spieren en verbetert de lichaamshouding.

Een bekende uitspraak van Swami Sivananda:

“Eén ons praktijk is meer waard dan tonnen theorie”

Chat openen
1
Vragen?
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?