Mindful wandelen

Mindful wandelen met Passion For Yoga

 

Nu we niet de studio in mogen hebben we voor jullie een leuke wandeling uitgezet langs ’t Scheur. Er hangen vanaf de speeltuin Avonturis bordjes met yoga en mindfuloefeningen. Het is een rondje van ongeveer 4 km, maar je kan hem natuurlijk ook inkorten of langer maken. De wandeling kan je doen wanneer je zelf wilt.

Als je de ronde al een keer hebt gedaan of je wilt ergens anders de opdrachten doen, kun je hieronder de opdrachten vinden. Je kunt ze printen of na elke 500 meter een nieuwe opdracht kiezen van de site. 

Heel veel wandelplezier!!!

De wandelervaring van Mariëlle

Het waait flink, zeker aan De Nieuwe Waterweg, heerlijk weer om even uit te waaien. Ik spreek af met een vriendin om de Mindful wandeling van Passion For Yoga te gaan lopen. Een echte aanrader!

 

De wandeling start bij de ingang van Avonturis ter hoogte van het metrostation. Eerst even een check in; Hoe gaat het eigenlijk met je? Met een score van allebei rond de 8 van de 15 kunnen we de conclusie trekken dat we deze wandeling flink kunnen gebruiken!

 

Alle corona-maatregelen hakken er flink in. Kindjes niet naar school. Weinig tot geen werk. Zoommoe. Hoe fijn is het dan om even je zinnen te kunnen verzetten. Even aandacht te hebben voor jezelf, de natuur en je eventuele wandelpartner.

 

De Mindful wandeling is zo’n 4 km lang en leidt langs ’t Scheur en Avonturis. Onderweg hangen opvallende kaartjes met mindful- en yoga-oefeningen. De mensen die langs ons fietsen zullen soms wel gedacht hebben: “wat staan die vrouwen daar hun been te strekken tegen het hek”. Maar juist die oefeningen tussen het wandelen door, maakt dat je helemaal ontspant.

 

De stilte-opdrachten vielen ons zwaar omdat we elkaar al even niet hadden gesproken. Maar als je alleen deze wandeling maakt, is het heerlijk om je zintuigen eens echt goed open te zetten en in stilte te ervaren wat je onderweg tegenkomt. Wat hoor je? Wat zie je?

 

Aan het einde van de wandeling deden we nogmaals een check in. Hoe voelen we ons nu? Kalm, ontspannen, alert, geconcentreerd, vitaal en bruisend van energie.

Chat openen
1
Vragen?
Hallo,
Waar kan ik je mee helpen?